От Съюза на международните превозвачи (СМП) заплашват с радикални действия, ако

...
От Съюза на международните превозвачи (СМП) заплашват с радикални действия, ако
Коментари Харесай

Българските тираджии са готови на крайни мерки, ако ЕП не промени пакет Мобилност

От Съюза на интернационалните превозвачи (СМП) заплашват с радикални дейности, в случай че Европейският парламент не се съобрази с България във връзка с противоречивите текстовете в " Мобилен пакет I ".

Това стана ясно от думите на председателя на Управителния съвет на СМП Ангел Траков по време на конференция на сдружението. В нея участваха още изпълнителеният шеф на съюза Йордан Арабаджиев и Мадлен Кавръкова - юридически съветник на СМП.

" Ние не сме политици, само че сме изправени пред силата на едно решение, което следва да се вземе на политическо равнище в Европейски Съюз " съобщи Ангел Траков и добави, че в случай че европейските органи работят без причини, без разговор и чуваемост, транспортният бранш ще бъде заставен да прибегне до крайни ограничения.

Траков уточни, че интернационалните превозвачи са подготвени на митинги в страни от Европейския съюз, образуване на референдум за излизане от Съюза, както и цялостна пропаганда на всички заети в бранша да не гласоподават на изборите за Европарламент през 2019 година

" Всички знаем, че автомагистрала се затваря единствено с един тир. Не желаеме да стигаме до обстановка да затваряме автомагистралите към Европа ", съобщи още той.

Изпълнителеният шеф на СМП Йордан Арабаджиев беше безапелационен, че вместо да се доближаваме до крайния резултат, последното решение на Европейския парламент ни отдалечава. По негови думи дадените до момента причини, " с които се пробват да прекарат регулациите,  са популистки и погрешни ".

" Скрити зад концепцията за отбрана на служащите се пробват да лимитират свободите на жителите на Европейски Съюз. Да им кажат, че след избран интервал от време наложително би трябвало да се приберат в България ", сподели той.

Арабаджиев уточни, че създалата се обстановка кара превозвачите да мислят, че старите страни членки нямат никакво желание да се съобразят с каквито и да било причини от новите страни, които географски попадат в периферията на Европейския съюз.

Според него в Германия се чака в идващите години да се пенсионират над 250 000 работещи в превоза, тъй като заплащането не е съответно за стандарта на стопански развитата страна.

Той съобщи още, че проектът е няколко няколко дръжави членки в Европейски Съюз посредством наложените регулации да отнемат един от дребното работещи бизнеси в Източна Европа, а българските водачи да бъдат принудени да работят за задгранични компании.

Правният съветник на СМП Мадлен Кавръкова определи като неуместно от правна позиция условието на всеки 3 седмици транспортното средство да има най-малко едно натоварване и едно разтоварване в страната членка по регистрация. Според нея това обвързване е ужасно, в случай че даже единствено за един ден ти си принуден да работиш на тъкмо несъмнено място на територята на Европейски Съюз, а не там, където желаеш.

Кавръкова сподели още, че като правист изпитва терзания от опитите силата на правото да се трансформира в право на мощния, защото последното решение на Екологичен потенциал демонстрира, че е образувано едно болшинство, в което превес имат старите страни членки на Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР